Bel: +31 6 549 66 014 of stuur een e-mail

Menselijk handelen

Menselijk handelen

In de Telegraaf van 21 oktober 2014 staan twee opmerkelijke bericht beiden hebben te maken met menselijk handelen, artikel 1 en artikel 2 . Hierbij gaat het over vliegtuigen en het menselijk handelen en falen van piloten en in kritieke situaties, in het andere geval gaat het om ambtenaren die snel in de fout gaan vanwege meer financiële middelen bij gemeentes waardoor ze eerder in aanraking zouden kunnen komen met omkoping et cetera.

Nu zijn dat voor mijn vakgebied interessante artikelen vanwege het feit dat het gaat over menselijk handelen en menselijk gedrag. Beiden worden beïnvloed door enerzijds de omgeving en anderzijds in grote mate door de persoonlijke profielen van deze mensen.
Voor beide groepen is het van belang om van tevoren al te gaan vaststellen, hoe het persoonlijk profiel van betrokkenen eruit ziet. Op basis van dat profiel is namelijk al een voorspelling te maken van mogelijk toekomstige gedrag in bepaalde situaties. Voor de ambtenaren geldt bijvoorbeeld, dat een medewerker met een sterk “zelfbewust” en “onafhankelijk” profiel, dat niet wordt gecorrigeerd door de omgeving, grote kans loopt om in integriteits problemen te geraken.INRO model - Drive HRM consultancy
Een piloot daarentegen zal met name wanneer hij heel erg zelfbewust is en er kritieke situaties gaan ontstaan, niet meer luisteren naar zijn omgeving en alleen voor eigen beslissingen gaan. Hierdoor loopt hij het risico minder ontvankelijk te zijn voor de signalen van zijn omgeving, bijvoorbeeld in de cockpit, waardoor er cruciale informatie verloren kan gaan.
Met INRO is het mogelijk om deze profielen zichtbaar te maken. Hierdoor ontstaat mogelijkheid om van tevoren in te kunnen schatten of personen, wanneer ze in bovenstaande situaties terecht dreigen te komen, extra aandacht nodig hebben uit hun omgeving. Door bijvoorbeeld collega’s met een compenserend gedrag toe te voegen aan het team.

 

Ik ben een gedreven en ervaren manager/consultant die zich zeer thuis voelt op het kruisvlak van de vakgebieden management en HRM. In de laatste 25 jaren heb ik me ontwikkeld tot een allround manager/consultant met een persoonlijke aanpak waarbij de nadruk ligt op het aanspreken van het verandervermogen van mensen.