Bel: +31 6 549 66 014 of stuur een e-mail

Verandermanager

Willen veranderingen niet lukken?

Voortvarend gaat men aan de slag en weldra zijn de processen in kaart gebracht en de eerste verbeteringen geïmplementeerd. Na de eerste successen gaat het al snel bergafwaarts en stokt het verder aanbrengen van verbeteringen. Een bekend fenomeen, dat vooral ligt aan het niet aanpassen van houding en gedrag van alle betrokkenen. Een verandermanager kan de processen begeleiden waardoor de veranderingen wel gaan lukken!

Bekijk de video om te zien waarom het vaak mis gaat. 

Ik geloof in een aanpak waarbij, naast het implementeren van de harde proceskant, met name de gedragskant meegenomen moet worden.

Houding en gedrag

Waarom functioneert de ene medewerker beter in een bepaalde functie dan de andere? Waarom voelt de een zich thuis in zijn werkomgeving en is de ander zo vertrokken? Waarom voldoet de ene kandidaat in de praktijk wel aan de verwachtingen en de ander niet?

Natuurlijk spelen opleiding en werkervaring hierbij een grote rol. Het grootste verschil in succesvol zijn binnen een functie valt te verklaren vanuit ons gedrag, onze drijfveren en onze talenten. In een markt waar veel werkgelegenheid is, bedrijven veel geld en energie steken in wervingscampagnes, is een steeds terugkerend probleem het vinden van de juiste mensen. Sollicitanten hebben de keuze uit verschillende banen, waardoor het voor u belangrijk is snel te handelen. Een goed assessment helpt u bij het maken van de juiste keuze.

Met behulp van het INRO® model wordt een persoonlijkheidsprofiel opgesteld. Door middel van interviews wordt het profiel gevalideerd en wordt een uitgebreid rapport opgemaakt. Op basis van dit rapport kan bijvoorbeeld zeer gericht naar een andere betrekking worden gezocht, kan een coachingstraject worden opgestart en kunnen teams beter worden samengesteld.

Lees meer over het INRO Model

Wanneer schakel je een verandermanager in?

Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken betekent vaak een cultuuromslag binnen de organisatie en vergt tevens een andere managementstijl die meer gericht is op output i.p.v. aanwezige uren.

Wat is Het Nieuwe Werken?

Lean management

Een manier van werken waarbij alles en iedereen in de onderneming zich richt op het creëren van waarde in alle processen en op het elimineren van verspillingen.

Wat is Lean?

Reorganisatie

De klap van een reorganisatie klinkt nog maanden, soms zelfs jaren door. Aan mij  taak om de medewerkers opnieuw gemotiveerd te krijgen, zodat de organisatie weer op stoom komt.