Bel: +31 6 549 66 014 of stuur een e-mail

Partners

Gorilla IT

Business agility maakt innovatie haalbaar.

Versnelling van de time to deliver IT maakt organisaties wendbaar!

Super Agile: een IT ontwikkelaanpak (met geïntegreerd toepassen van Agile, DevOps, model based software generation) die de reactiesnelheid van het bedrijfsproces echt vergroot.

Naar de website

HR Gilde

 

Het HR-Gilde helpt u met al uw HR- en organisatievraagstukken. Complexe en grootschalige projecten, maar ook kleinere opdrachten zijn voor ons bekend terrein. Drive HRM Consultancy is als partner verbonden aan het HR Gilde om samen met andere specialisten projecten grootschalig op te kunnen pakken.

Voor Mensgericht Ondernemen is ons motto. Wij zijn er van overtuigd dat met dit motto, organisaties beter gaan functioneren, betere bedrijfsresultaten worden bereikt en de medewerkerstevredenheid wordt vergroot.

Met een grote variëteit aan kennis en kunde weten wij voor elk HR probleem een oplossing te vinden. Of het nu gaat om werving & selectie, reïntegratie, mobiliteit, of organisatieverandering, het HR-Gilde werkt samen met u om tot de best passende oplossing te komen!

Naar de website

 

Get Inspired

 

Wij geven u de inspiratie én middelen om uw afdeling slagvaardig en duurzaam te ontwikkelen.

U wilt uw afdeling aanpassen aan de huidige omstandigheden? U wilt nog beter aansluiten bij de organisatie doelen? U wilt continue uw performance en processen verbeteren? U wilt de kwaliteiten en potentie van uw mensen maximaal inzetten en blijvend ontwikkelen?

Creatief en geïnspireerd omgaan met deze vragen is de passie van Drive HRM Consultancy en HF Consult. Organisatieontwikkeling en ontwikkeling van mensen is onze passie en expertise.

Dit heeft geleid tot het Get Inspired programma. Een programma waarin u met uw eigen afdelingsontwikkelingsvraag concreet aan de slag gaat. Geholpen door gepassioneerde en ervaren consultants én mede programma deelnemers. Leren met elkaar en van elkaar, resultaatgericht en duurzaam.

Bekijk het programma (PDF)