Bel: +31 6 549 66 014 of stuur een e-mail

Verandering

Verandering

01fig04

Verandering:
“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”
Dat is wat Coen en Sander gedacht zullen hebben toen ze besloten om de overstap naar Radio538 te maken http://on.fb.me/1ECh9pd
Een radicale verandering, die hen vooral even uit hun comfortzone zou halen. Nodig om de geest weer fris en scherp te krijgen, zodat hun overstap ging zorgen voor een vernieuwende aanpak van hun programma.
Een mooi voorbeeld wat persoonlijk leiderschap betekent in het kader van verandering. Door de betrokkenheid die voelen bij hun produkt, zijn ze in staat geweest om zowel de inhoud/proces als de klant/luisteraar te boeien en te binden. Ze zagen in dat er bij 3FM geen of nauwelijks nog verbetering was te behalen. Berusting en achterover leunen zat kennelijk niet in hun aard, dus gingen ze op zoek naar andere mogelijkheden om productverbetering, betrokkenheid en klantgerichtheid op een hoger plan te krijgen.

Wat kunnen wij leren van bovenstaande?
Persoonlijk leiderschap is voor ieder van ons van belang. Het houdt ons scherp, zorgt voor energie en levert tevreden klanten op. Geef als manager dus de ruimte aan je team om persoonlijk leiderschap te ontwikkelen, dat zorgt tevens voor ruimte bij de manager.
Vertrouw op de professionaliteit van medewerkers, minder regeltjes en controle, fouten mogen maken en positieve feedback.

Ik ben een gedreven en ervaren manager/consultant die zich zeer thuis voelt op het kruisvlak van de vakgebieden management en HRM. In de laatste 25 jaren heb ik me ontwikkeld tot een allround manager/consultant met een persoonlijke aanpak waarbij de nadruk ligt op het aanspreken van het verandervermogen van mensen.