Bel: +31 6 549 66 014 of stuur een e-mail

Payroll ICT, vrijheid en zekerheid

Payroll ICT, vrijheid en zekerheid

Onlangs ontmoette ik een aantal ICT’ers, mensen met passie voor hun vak en vele jaren werkzaam geweest als externe consultant voor een dienstverlenende organisatie bij opdrachtgevers.

Zij waren gedurende de afgelopen magere jaren vanwege ontslag, gedwongen als ZP’er aan het werk gegaan. Vaak omdat ze na ontslag door leeftijd niet meer aan een baan konden komen. Het gedwongen aan het werk moeten als ZP’er is niet voor iedereen een fijn alternatief. Het onzekere bestaan is voor velen van hen een psychische belasting, die iedere keer weer erger wordt wanneer een lopende opdracht wordt beëindigd. Het niet terug kunnen vallen op sociale voorzieningen en dure ziekteverzuim-en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn dan vervelende zaken. Bovendien is het werken met een VAR ook niet gemakkelijk, het risico om als schijnzelfstandige door de Belastingdienst te worden beoordeeld is zeker niet ondenkbeeldig, wat helemaal een ellendige situatie veroorzaakt.

 

Payroll ICT - Jan-Boersma Drive HR Consultancy

Wel de voordelen, niet de lasten

Voor deze zelfstandige ICT’ers biedt Payrolling een prima alternatief. Wel zelf je opdrachten regelen, maar de gehele contract gebonden zaken laten regelen via Drive Hrm Consultancy BV.  Gedurende de opdracht wordt een dienstverband aangegaan, met de CAO voorwaarden uit de ICT!  Gedurende de opdracht krijgt men salaris (op basis van het afgesproken uurtarief met de opdrachtgever minus een fee), wordt vakantiegeld gereserveerd, na 26 weken ook pensioen en bij ziekte krijgt men een uitkering. Ook wordt ww opgebouwd, zodat men na afloop van de opdracht, wanneer er nog geen vervolgopdracht is, terug kan vallen op een UWV uitkering.

Payroll ICT partner

Ik werk met Payroll-Intermediair als partner bij deze dienstverlening. Zij zijn al jaren actief op dit vlak en een gerenommeerde partner. Ze keren gegarandeerd per week of per 4 weken het afgesproken salaris uit.

Indien u zichzelf herkent in bovenstaande situatie en meer wilt weten over dit onderwerp, dan ben ik u graag van dienst. U kunt mij bellen op 06 549 660 14 of e-mailen. Maakt u liever gebruik van het contactformulier ga dan naar de contactpagina.

Ik ben een gedreven en ervaren manager/consultant die zich zeer thuis voelt op het kruisvlak van de vakgebieden management en HRM. In de laatste 25 jaren heb ik me ontwikkeld tot een allround manager/consultant met een persoonlijke aanpak waarbij de nadruk ligt op het aanspreken van het verandervermogen van mensen.