Bel: +31 6 549 66 014 of stuur een e-mail

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap

IMG_0312

 

Maar al te vaak kom ik organisaties tegen, waarin persoonlijk leiderschap is platgeslagen. Door het opvoeren van controle, procedures en processen op de voorgrond plaatsen, spreadsheet management en dashboards die alleen maar schijn zekerheid geven. Professionaliteit van management en medewerkers wordt hiermee volledig aan de kant geschoven. Hoe vaak komt het niet voor dat publicaties vanuit de directie door de rest van de organisatie besmuikt worden besproken? Zij weten immers als geen ander hoe de vork werkelijk in de steel zit! Echter, doordat zij zich niet serieus genomen voelen, zich niet veilig voelen om een andere visie te geven vanwege het gevoel dat dan hun baan in gevaar komt of niet de ruimte krijgen vanwege het ontbreken van echt contact met leidinggevende(n), zal er weinig veranderen en lopen organisaties veel kansen mis om bedrijfsresultaten te verbeteren.
Dus, wil je een organisatie gaan veranderen en betere resultaten gaan bereiken, zorg dan dat iedereen in de organisatie kan werken aan zijn/ persoonlijk leiderschap!
Door het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap, worden alle beschikbare ervaring en competenties van betrokkenen meegenomen bij het nemen van besluiten, uitvoeren van werk en projecten en realiseren van resultaten.

Ontwikkelen van persoonlijk leiderschap is dus cruciaal voor ondernemingen om onderscheidend te kunnen zijn en voor het verbeteren van bedrijfsresultaten.

Ik ben een gedreven en ervaren manager/consultant die zich zeer thuis voelt op het kruisvlak van de vakgebieden management en HRM. In de laatste 25 jaren heb ik me ontwikkeld tot een allround manager/consultant met een persoonlijke aanpak waarbij de nadruk ligt op het aanspreken van het verandervermogen van mensen.