Bel: +31 6 549 66 014 of stuur een e-mail

Samenwerken

Samenwerken

Je kent dat wel, medewerkers die geacht worden als team samen te werken. Naast individuele resultaat-afspraken, worden ook team resultaten afgesproken. Uiteraard is daar niets mis mee en vaak gaat het ook best wel goed. Toch durf ik te stellen dat het niet vanzelfsprekend is dat medewerkers in staat zijn om als team resultaten te bereiken.

Het samenstellen van teams op basis van alleen maar kennis en kunde is een gemiste kans. Het gedragsprofiel en onderliggende motivatoren, bepalen in veel grotere mate de kans op succesvol samenwerken..

Het INRO model voorziet in deze functionaliteit!

Hiermee kunnen cultuuraspecten van de organisatie (en/of team) en gedragsaspecten van de medewerkers, in een overzichtelijk model worden weergegeven. Waarmee ook zichtbaar wordt wie wel en wie niet grote kans hebben om goed samen te werken. Wanneer teamleden en leidinggevende dit van elkaar weten, kunnen ze beter en effectiever reageren op gedrag van de ander. Het kan daarmee ongewenste polarisatie voorkomen, of op een werkbaar niveau te houden.

Het elkaar voortdurend aanspreken op effecten die gedrag van de ander teweegbrengen, zal helpen bij het succesvoller samenwerken in het team.

Vanwege recente ervaringen op dit gebied, ben ik er nog meer van overtuigd geraakt, dat inzicht in gedrag helpt bij het effectiever samenwerken in een team.

Ik ben een gedreven en ervaren manager/consultant die zich zeer thuis voelt op het kruisvlak van de vakgebieden management en HRM. In de laatste 25 jaren heb ik me ontwikkeld tot een allround manager/consultant met een persoonlijke aanpak waarbij de nadruk ligt op het aanspreken van het verandervermogen van mensen.